SKŁADNIKI  /  1 PORCJA

 

2 jajka

1 dojrzały banan

½ szklanki płatków owsianych

½ łyżeczki kakao

1 łyżeczka miodu

Garść żurawiny suszonej

Masło klarowane

 

Dodatki

 

Masło orzechowe

Powidła śliwkowe

Banan

Borówka

Malina

Cynamon, kakao do posypania

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Do miski wbić jajka dodać banana w drobnych kawałkach, płatki owsiane, kako, miód i żurawinę, wszystko razem ubijamy.

Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy masę, na średnim ogniu smarzymy pod przykryciem przez około 3 min, nastepnie zdejmij pokrywkę i smarz jeszcze przez kilka minut nie przewracając ompleta. Omlet na górze niech pozostanie wilgotny, a spót zarumieniony.

Omlet przełóż na talerz delikatnie posmaruj masłem orzechowym i powidłami i udekoruj owocami, posyp cynamonem i kako i gotowe.

 

Smacznego :)



LINK DO LISTY ZAKUPÓW