
Uwielbiasz dania jednogarnkowe, do których nie musisz się szczególnie przygotować, to jest alternatywa właśnie dla Ciebie. Nasze ulubione warzywa w nowej odsłonie.
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 250g makaronu z czerwonej soczewicy
- 2 marchewki
- Duża czerwona papryka
- Papryczka chilli do smaku
- 2 duże pomidory malinowe / małe 4
- 4 ząbki czosnku
- Ser feta
- Ser grana padano
- Oregano, sól, pieprz świeżo mielony
- Świeża bazylia
- 2 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu i odstaw.
N a rozgrzanej oliwie smaż starty czosnek i pokrojoną drobno papryczkę chilli przez ok. 2 po tym czasie dołóż pokrojone pomidory dopraw oregano solą i pieprzem i gotuj do uzyskania konsystencji sosu, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj pokrojoną w paseczki marchew i paprykę, gotuj tak długo aż warzywa delikatnie zmiękną, niech pozostaną lekko chrupiące. Dodaj wcześniej ugotowany makaron i wymieszaj. Dodaj ¼ szklanki startego parmezanu, wymieszaj całość.
SPOSÓB PODANIA
Makaron nałóż do głębokiego talerza posyp pokrojoną w kosteczkę fetę i udekoruj świeżą bazylią.
Smacznego :)
Link do pełnej listy zakupów
Makaron z czerwonej soczewicy z warzywami