Uwielbiasz dania jednogarnkowe, do których nie musisz się szczególnie przygotować, to jest alternatywa właśnie dla Ciebie. Nasze ulubione warzywa w nowej odsłonie.

 

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

 

  • 250g makaronu z czerwonej soczewicy
  •  2 marchewki
  • Duża czerwona papryka
  • Papryczka chilli do smaku
  • 2 duże pomidory malinowe / małe 4
  • 4 ząbki czosnku
  • Ser feta
  • Ser grana padano
  • Oregano, sól, pieprz świeżo mielony
  • Świeża bazylia
  • 2 łyżki oliwy

 

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu i odstaw.

N a rozgrzanej oliwie smaż starty czosnek i pokrojoną drobno papryczkę chilli przez ok. 2 po tym czasie dołóż pokrojone pomidory dopraw oregano solą i pieprzem i gotuj do uzyskania konsystencji sosu, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj pokrojoną w paseczki marchew i paprykę, gotuj tak długo aż warzywa delikatnie zmiękną, niech pozostaną lekko chrupiące.  Dodaj wcześniej ugotowany makaron i wymieszaj. Dodaj ¼ szklanki startego parmezanu, wymieszaj całość.

SPOSÓB PODANIA

Makaron nałóż do głębokiego talerza posyp pokrojoną w kosteczkę fetę i udekoruj świeżą bazylią.

Smacznego :)

Link do pełnej listy zakupów

Makaron z czerwonej soczewicy z warzywami