OPIS SZCZEGÓŁOWY
Kefir 2% - jest delikatny i gęsty jak śmietana, ale zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Kefir to nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy, witaminowo-mineralny koktajl. Zawiera ogromną ilość pożytecznych, specjalnie dobranych bakterii. Jest bogatym źródłem wapnia, fosforu, potasu i cynku, witamin: A oraz z grupy B ( B2, B12, kwasu foliowego). Bakteriom zawartym w kefirze zawdzięczamy m.in. regulację procesów przemiany materii, usprawnienie procesów przyswajania białka i wapnia oraz obniżanie ciśnienia tętniczego i poziomu cholesterolu we krwi. Ponadto kefir ma zdolność rozkładania związków rakotwórczych przyswajanych przez organizm wraz z żywnością - posiada właściwości zapobiegające powstawaniu wielu współczesnych chorób cywilizacyjnych.
PARAMETRY PRODUKTU
Rodzaj |
Kefir |
Typ |
Naturalny |
Składniki |
Mleko pasteryzowane, białka mleka, mleko w proszku odtłuszczone, kultury bakterii kefirowych2 |
Zawartość tłuszczu |
2 % |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w |
Polska |
Waga jednostkowa netto |
330 g |
Kod CN |
0403 90 51 |
Waga jednostkowa brutto |
0,34 kg |
Pojemność |
330 ml |
Temperatura przechowywania min - max |
2 - 8 °C |