• Kategorie
  • BREAD MIX FOR MIESZANKA DO WYPIEKÓW CHLEBA 1KG BALVITEN

Symbol: SEL
17.04
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu ZAMÓWIENIA STARAMY SIĘ ZREALIZOWAC W KOLEJNYM DNIU OD JEGO DOKONANIA. DOSTAWY REALIZOWANE SĄ W DNI ROBOCZE , W GODZINACH 14-21
Cena przesyłki Brak
Dostępność Towar dostępny
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 513220331

Zostaw telefon

Mix for Bread. Produkt bezglutenowy

Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.

Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

 

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko grochowe, białko sojowe, mąka gryczana, glukoza, błonnik jabłkowy, błonnik grochowy, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól. 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1553 kJ/ 366 kcal

tłuszcz: 0,83 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,19 g

węglowodany: 81 g

- w tym cukry: 4,0 g

błonnik: 1,4 g

białko: 1,8 g

sól: 1,1 g

 

Jednostka miary: opakowanie

Waga: 1kg

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Przepis na chleb:

- 500 g Mix for Bread

- 10 g drożdży instant lub świeżych

- 500 ml wody

- 1 łyżka oleju

- 1 łyżeczka soli

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

1. Do miski wypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników).

2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość.

3. Piekarnik nagrzać do 200 st. C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.