
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
BREAD MIX FOR MIESZANKA DO WYPIEKÓW CHLEBA 1KG BALVITEN


Wysyłka w ciągu | ZAMÓWIENIA STARAMY SIĘ ZREALIZOWAC W KOLEJNYM DNIU OD JEGO DOKONANIA. DOSTAWY REALIZOWANE SĄ W DNI ROBOCZE , W GODZINACH 14-21 |
Cena przesyłki | Brak |
Dostępność |
Towar dostępny
|
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | 5907653103599 |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 513220331
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Mix for Bread. Produkt bezglutenowy
Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.
Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko grochowe, białko sojowe, mąka gryczana, glukoza, błonnik jabłkowy, błonnik grochowy, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1553 kJ/ 366 kcal
tłuszcz: 0,83 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,19 g
węglowodany: 81 g
- w tym cukry: 4,0 g
błonnik: 1,4 g
białko: 1,8 g
sól: 1,1 g
Jednostka miary: opakowanie
Waga: 1kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na chleb:
- 500 g Mix for Bread
- 10 g drożdży instant lub świeżych
- 500 ml wody
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Do miski wypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników).
2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość.
3. Piekarnik nagrzać do 200 st. C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić.